Hoj-O-Mat

Seitanskinka

85kr /300g

Seitan som skinka

Seitan baseras på vetegluten och har ett högt proteininnehåll. Den är m a o definitivt inte glutenfri. Seitanskinkan skiljer sig från steken nedan genom att vara något lättare i konsistensen och "skinkig", dvs lite mer lös i konsistensen. Den har relativt salt och bara något pepprig smak.
Kan ätas direkt och med fördel skäras i tunna skivor på macka eller på en tallrik med övriga tillbehör.

Innehåller bl a vete, soja och jord"nötter", men inga andra nötter.

Förvara under +8C så håller den sig fint i ca 2 veckor, men den är så god så att du lär äta upp den kvickare än så! Går även att frysa, ca 3 mån

Ham made from seitan

Seitan is made from gluten and high in protein. This ham differs from the Hoj-O-Mat-stake with it's lighter consistency, and also by taste - still being salty but not as much pepper as in the stake.
The ham is perfect non-heated on your sandwiches but could also be heated up on low temperature and eaten on a plate with other stuff.

It contains a lot of healthy things, and among allergens there is peanuts, some soy(sauce) and wheat (gluten).

Store it below +8C and it will be good to eat for ca 2 weeks (but you will for sure eat it long before that!). If frozen, it should be ok for at least 3 months.