Seitanskinka

120kr /400g
175kr / 600g
290kr / 1000g

Seitan som skinka

Seitan baseras på vetegluten och har ett högt proteininnehåll. Den är m a o definitivt inte glutenfri. Seitanskinkan skiljer sig från steken nedan genom att vara något lättare i konsistensen och "skinkig", dvs lite mer lös i konsistensen. Den har relativt salt och bara något pepprig smak.
Detta receptet på skinka är fri från soja.
Kan ätas direkt och med fördel skäras i tunna skivor på macka eller på en tallrik med övriga tillbehör.

Ingredienser: vete, kryddor, tomat, rödbeta, rökarom, kikärtor/vita bönor, vitlökspulver, lökpulver, rapsolja

Förvara under +8C så håller den sig fint i ca 2 veckor, kanske t o m en månad, men den är så god så att du lär äta upp den kvickare än så! Går även att frysa, ca 3 mån

Ham made from seitan

Seitan is made from gluten and high in protein. This ham differs from the Hoj-O-Mat-stake with it's lighter consistency, and also by taste - still being salty but not as much pepper as in the stake.
This recipe is free from soy.
The ham is perfect non-heated on your sandwiches but could also be heated up on low temperature and eaten on a plate with other stuff.

IIngredients: wheat, spices, tomatoe, red beet, smoke flavouring, chickpeas/white beans, garlic powder, onion powder, rape seed oil

Store it below +8C and it will be good to eat for ca 2 weeks, but even a month might work fine (but you will for sure eat it long before that!). If frozen, it should be ok for at least 3 months.