Produkter

Tempeh från Hoj-O-Mat

Hoj-O-Mat tillverkar flera unika produkter baserade på till stor del ekologiska ingredienser. Du kan beställa och hämta ut direkt från Himlastigen 52 eller få allt hemcyklat mot extra avgift. Se mer nedan och hör av dig om vad du vill ha och hur mycket så är det snart i hamn!

Tempeh finns nästan alltid i lager – en fermenterad ärt-produkt som inte smakar som något annat!
Andra egna märken är Bry-Ost, som påminner om den oveganska brie-osten och Mesyr och är en veganisering av det som som populärt kallas “mese”.
Även syrlig veganfil, keso och seitanstek finns att få tag i från Hoj-O-Mat om en frågar med viss framförhållning.
Hoj-O-Mat säljer även dessa produkter inom Umeå Reko Ring som du (tyvärr bara) hittar via Facebook. Tempehn kan även ibland hittas bakom disk hos Meretes på Renmarkstorget i Umeå – fråga, så tar de fram åt dig om det finns tillgängligt.

Tempeh

Denna från början indonesiska delikatess gör Hoj-O-Mat på svenskodlade ekologiska gula ärtor – bland det mest djur- och klimatvänliga som finns att få tag i! Tempehn levereras fryst och okryddag och efter att tempehn tinat ska den genast tas omhand. Den är den lätt att skära i den form du önskar, marinera och anrätta. Tempeh är hög på protein och fiber, men även mineraler och viamtiner. Ärtempeh har, till skillnad från en vanlig kokt ärta fermenterats, vilket gör den ändå nyttigare och är lätt nedbrytbar för människokroppen. Kan efter upphettning förvaras kyld i max nån handfull dagar, ca +1-8C
Finns oftast fryst i lager.
Pris från Hoj-O-Mat: 60kr/250g

Bry-Ost

Osten fås även den i fryst form och tinar kvickt, vartefter du kan applicera den på en macka eller äta den till annan mat. Efter förvaring i kyl blir den något smetigare men håller sig fint i två-tre dagar mellan +1-7C. Bry-Ost är baserad på soja, kokosolja och tapiokastärkelse.
Pris: 50kr/100g

Mesyr

Mesyren är söt och…mesyrig. Innehåller bl a malt, jordnötter och soja. Ät den som pålägg på macka.
Ibland finns den fryst i lager, görs annars på förfrågan.
Pris: 55kr/burk om 1,5dl/150g

Sojapålägg

Krämigt och smetigt som sig bör. Innehåller bl a tofu och solroskärnor. Därmed högt proteininnehåll och energitätt!
Pris: 55kr/burk om 1,5dl/150g

Seitanstek

Seitan baseras på vetegluten. Den är m a o defintivt inte glutenfri. Steken är färdig att ätas direkt och kan med fördel skäras i tunna skivor på macka eller på en tallrik med övriga tillbehör. Innehåller bl a jordnötter, vete och soja.
Kan finnas fryst i lager. Hör annars av dig minst två dagar innan för att få färsk!
Pris: 70kr/300g

Fil

Veganfilen får sin syrlighet naturlig från nyttiga bakterier och baseras på soja – inga andra tillsatser. Eftersom det är färskvara – hör av dig några dagar innan, så den hinner bli klar.
Pris 30kr/liter

Linsbiffar

Håller ihop mycket väl och är saftigt kryddiga.
Innehåller bl a gluten, linser och rödbeta.
Pris: 10kr/st. 8st eller fler biffar 9kr/st

Hummus

Kan vara stans bästa! Innehåller bl a kikärtor, sesampasta och vitlök.
Återanvändbar burk.
50kr/burk om 200g

Veckans veganska lunchlåda

Matigt innehåll som varierar från vecka till vecka. Förpackat i en återanvändningsbar matlåda.
Hör av dig för innehåll.
90kr inkl låda

Kroppkakor med tempeh

Helt glutenfri utöver att vara helt vegansk. Innehåller bl a potatis, gul lök och gula ärtor(tempeh)
Hör av dig om mängd för prisuppgift.

Keso och andra ostar

Under utveckling – kommer till våren.


Leveranskostnad med cykel


Spana på FB och Instagram efter erbjudanden om 10-kronors-frakt!
Annars kostar det:
– Haga / Sandbacka / Mariedal: 50:-
– Centrum / Öst & Väst på stan: 60:-
– Sjukhuset / Universitetet / Berghem: 60:-
– Mariehem / Ersboda V: 60:-
– Teg N (närmast broar): 60:-
– Ålidhem / Nydalahöjd / Sofiehem V: / 70:-
– Sandåkern / Ersboda Ö: 70:-
– Sofiehem Ö / Carlshem: 80:-
– Grisbacka / Rödäng / Ön: 80:-
– Grubbe / Teg Södra / Böleäng: 90:-
– Tomtebo: 110:-
– Umedalen / Backen: 110:-
– Röbäck: 140:-
Extra tillägg vid minusgrader, snö, is, helger och överlag svårt väder.

30 maj, 2017