Cykelcafé

Sommartid under hyggligt väder så körs “Hojomaten” till centrala Umeå – en lådcykel med egenbyggd cafévagn på släp. Dagar och tider varierar, men en uppdatering görs alltid på Facebook/Instagram inför varje tillfälle för den som inte vill missa chansen. Ibland bjuds Hoj-O-Mat in till festivaler, som under Backenfestivalen, 2017. Eftersom det är ett cykelekipage så görs inga gästspel utanför Umeå.

Menyn varierar något inför varje tillfälle. Tempehwrap och en sallad brukar alltid finnas så långt det räcker. Sallad går att få i olika storlek som take-away, ca 50-75 kr. Även smoothies brukar finnas och görs på plats vid beställning! Den består oftast av banan, hallon*/jordgubbar* och havre*/soja*dryck.
Kaffe görs likaså vartefter (rättvisemärkt och eko-kravmärkt). Ibland finns även varm choklad gjord på kakao, socker* och havremjölk*. Kalla drycker som saft och läsk kan du också få tag i. Det händer även att du hittar kakor, bullar, kokosbollar eller något annat smaskigt!

Matförpackningarna är gjorda av sockerrör (går att kompostera) och kartong, och glasen är en växtbaserad plastimitation(!) – hej då olja! Pappmuggar och wrap-papper är gjorda av obestruket papper – inga knäppa kemikalier alltså.

Tempehwrap
Tempehwrap med: riven morot, picklad rödlök, marinerad tempeh, gurka, paprika, dressing av kokosgrädde* och inlagd gurka*
tempehsallad
Dagens sallad med ett innehåll som varierar från dag till dag, t ex: kryddad tempeh med majs, matvete/potatis, haricot verts och senapsvinägerdressing
burgare-crop
Tempehburgare Förekommer ibland, och då vanligtvis med: En kryddstekt tempehbiff, veganost(Violife)*, bladsallad, tomat*, gurka, picklad rödlök*/stekt gul lök*, dressing av kokoskräm* och inlagd gurka*, samt en GOD ajvardressing*.
smoothie-webcrop
Smoothie, som även den görs på plats av banan, soja/havredryck* och t ex hallon*/jordgubb*.