Cykelcafé

Sommartid under hyggligt väder så körs “Hojomaten” till centrala Umeå – en lådcykel med egenbyggd cafévagn på släp. Dagar och tider varierar, men en uppdatering görs alltid på Facebook/Instagram inför varje tillfälle för den som inte vill missa chansen.

Ibland bjuds Hoj-O-Mat in till festivaler, som under Backenfestivalen, 2017 och Den Stora Cykelfesten, 2018, 2019. Flera inbjudningar från utsocknes har inkommit tidigare, men eftersom det är ett cykel-ekipage så görs tyvärr inga gästspel utanför Umeå.

Menyn varierar något inför varje tillfälle. Tempeh-wrap och en sallad brukar alltid finnas så långt det räcker. Sallad går att få i olika storlek som take-away, ca 50-75 kr. Även smoothies brukar finnas och görs på plats vid beställning! Den består oftast av banan, hallon/jordgubbar och havredryck.
Kaffe görs likaså vartefter (rättvisemärkt och eko-kravmärkt). Ibland finns även varm choklad gjord på kakao, socker* och havremjölk*. Kalla drycker som saft och läsk kan du också få tag i. Det händer även att du hittar kakor, bullar, kokosbollar eller något annat smaskigt!

Hejdå olja!
Matförpackningarna är gjorda av sockerrör (går att kompostera) och kartong, och glasen är en växtbaserad plastimitation som också kan komposteras. Pappmuggar och wrap-papper är gjorda av obestruket papper – inga knäppa kemikalier alltså.

Tempehwrap
Tempehwrap med: riven morot, picklad rödlök, marinerad tempeh, gurka, paprika, dressing av kokosgrädde och inlagd gurka
tempehsallad
Dagens sallad med ett innehåll som varierar från dag till dag, t ex: kryddad tempeh med majs, matvete/potatis, haricot verts och senapsvinägerdressing
burgare-crop
Tempehburgare Förekommer ibland, och då vanligtvis med: En kryddstekt tempehbiff, egen veganost, bladsallad, tomat, gurka, picklad rödlök,  stekt gul lök, dressing av kokoskräm och inlagd gurka, samt en god ajvardressing.
smoothie-webcrop
Smoothie, som även den görs på plats av banan, havredryck och bär, t ex hallon/jordgubb/blåbär.