Veganmiddag med Umeå Miljöcafé

Smörgåstårta

Under våren samarbetar Hoj-O-Mat med Umeå Miljöcafé som nu i februari premierar i nya lokaler hos Folkuniversitetet på Nygatan 43 , intill Tingsrätten, Öst på Stan.
Miljöcaféet anordnar 1 måndag i månaden gratis föreläsningar och denna vår går det även att köpa vegankäk på plats innan föreläsningen börjar. Om du vill ha mat måste du dock boka senast söndag (dagen innan) via mejl till: hej (at-tecken) hojomat . nu (adressen är här särskriven för att undvika spam)

Mån 19 mars 2018

Tyck’om tåg! (ingen inträde)
Vi öppnar 17.30 och då kan du ta del av dagens tåg-smörgåstårta! Därefter tar bandet South Orange vid och river av några låtar. Efter det lär vi vara redo för samtal. Ämnet för kvällen är ett fullkomligt frosseri i visioner kring allt som har med tågresor att göra – långresor som lokalt. Hur kan det bli bättre, roligare, lättare, mer fördelaktigt att resa med tåg?

Middag 17.30-18.30

Smörgåstårta
Pris 80kr (kontant / swish)
vegansk så klart och helt överfull av visionära ingredienser!


Mån 19 feb 2018

Resiliens, periferi och centrum – vad innebär det? (ingen inträde)
Vi öppnar vid 17.15, äter mat, tar del av föreläsning och beger oss sedan till närbelägna Galleri Verkligheten, Pilgatan 16, för en visning av nuvarande utställning som rör dagens tematik.

Middag 17.30-18.30

Matig gryta
Pris 80kr (kontant / swish)
kidneybönor, krossade tomater, blomkål, gul lök, vitlök, salt, citron, peppar, paprikakrydda/Pimienta Roja, rapsolja. Till grytan serveras potatis/ris.
Ev fika kan finnas att köpa till.

Föreläsning 18.30-19.15

Madeleine Eriksson lektor i kulturgeografi vid Umeå universitet
Madeleine har bland annat forskat om bilden av Norrland och landsbygden.

Utställningen Ruralistas 19.30-20.00

Galleri Verkligheten, Pilgatan 16, inget inträde
En utställning av Clara Bodén och Ronja Svenning Berge. Bodén är bl a filmskapare – Guldbaggenominerad 2015 för dokumentärfilmen ”Lgh + Bil + allt jag har och äger.” Ronja Svenning Berge är illustratör, formgivare och serietecknare. De båda agerar som grupp under namnet Vapen och Dramatik och visar på Verkligheten utställningen ”Ruralistas”.

Ett event från Umeå Miljöcafé finns även upplagt på Facebook.

24 mars, 2015