Alexander Svartvatten

Utöver att vara mobil cykelmekare och vegansk matproducent, har Alexander en Master i Fri Konst och arbetar bitvis även som designer och skribent/översättare. Med kreativitet och nyfikenhet har han genom året tagit sig an och skapat olika arrangemang, informationsinsatser och kampanjer.

Några av de senaste årens påhitt, är Den STORA cykelfesten (2018, 2019), initierad på egen hand och drivs tillsammans med Cykelstaden Umeå. Under 2015 genomfördes Den STORA Burgarfesten – ett pop-up café med live-spelning under en kväll i det som idag är Gröna Älgen, som blev så omättligt populärt att hundratals fick avhysas vid dörren. Regelbundet hålls även veganska matlagningskurser.

Som konstnär har Alexander haft flera separatutställningar och deltagit i grupputställningar och filmfestivaler i Sverige som utomlands och bl a erhållit Västerbottens Kulturstipendium och helårs-stipendium från Konstnärsnämnden.

Under 2013-2014 var Alexander ansvarig projektledare för Survival Kit Festival som olikt någon annan festival tog tag i vår tids ödesfrågor. Som grädde på moset har Alexander sedan 16 års ålder mångårig (o)vana av styrelsearbete i flera föreningar och har under större delen av 2010-talet även medverkat i drift av ett konstgalleri.